Wednesday, 9 May 2012

WAaaaaaa....smngatnyerrr...sya!!!!!!!! (tahan lma ker smngt ni der???)

Assalamualaikum....haaa....post yg lalu sya dh post tips utk study kan.

Tetiba pg ni sya dgn smngatnya ajak ayh pegi beli bku lpas jog td. Sya nk study tp still ada scebis rsa kmalasan yg kronik...kekeke...lgpun skrg dh bulan 5. Cuti sem kali ni 2 bulan...sbulan dh pun brlalu.
Kejap je kan, awl bln 6 sya dh kena smbung bljr lg. Wish me luck for sem 3 ok :) Sya dh pun cari nota2 yg spatotnya sya mnuntut smsa di semester 3 nnti. Sumber2nya dr senior2 sya yg baik hati (puji nmpak) Wlaupun sya xkenal, sya dgn xmalunya msg kt fb minx, ada yg promote dlm grup...nasib sya cepat...dpt jgk. Soft copy dh ada, masuk nnti tggu hard copy je, ada kakak comel nk bg. Yeaaa....

ok...persediaan yg mmg dr bangku skolah mngah sya suka buat...
jeng jeng jeng......

cuba teka apa dia????










ni la sya suka beli sblum start blajar...
dari sya skolah menengah until now...hehehe klau nmpak kt mak..mak mesti kata..."ang ni la...keja beli bku ja...bku yg lma pun tulis xabes" hehehe....dh mmg hobi sya kan. lgpun murah ja.

yang bku cambridge ni rm1.20 (kulit dy elok)

yg ni rm1.00 je...dlm dy xdak garis (sesuai utk wt peta minda )

yg ni besar dr yg atas rm1.30...murah je kan :)
hehe...kita tgok smangat sya ni brtahan lama mana...hehehe...tp sya nk kena study dah skrg sbb dgr2 semester 3 lebih tough. Sya nk usaha start dr cuti ni jgk, xslah kan utk prepare siap2...kiranya klau sya demam ke apa ke waktu final smster 3 nnti, xda la glabah sgt nk jwb. Bkn sya minx utk demam lg, tp xsalah klau kita buat persediaan awal, sya nk kena study utk muet...sbb semester dpan jgk sya akan ambik muet julai :)   Msa sya tgok snarai nama ari tu...aduh..sumanya senior, yg lahir taun 1993 ada dlm 5 6 org dr beratus org...wish luck for me, dpt band 3 pun bersyukur sgt2 dh. Lidah sya dh pekat dgn loghat utara, nk speaking plk, mau trgeliat lidah chek nnti... :)
ok la..reader suma yg dr uitm ka or u mna2 ke yg tgh cuti sem boleh la start preparation from now. Cuti pun cuti jgk, tp igt mnuntut ilmu sampai bila2...renung2kan dan slamat beramal shbat2ku skalian :)

ღ l o t s o f l o v e ღ

20 comments:

  1. kite pown same gk...
    tp kite suke kumpul yg free...
    cm2 ade jename ade..sadin ade,ikip ade,unikl ade...^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sya pun suka jgk, klau p krnival msuk u msti dpt free kan..tp syg nk guna :)

      Delete
  2. Saya suka beli yang cantek2 tapi lepas tu rasa sayang nak tulis. ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul2 Eein...kdg2 sya suka beli gmbaq kartun..comel2..pas2 syg nk tulis hehe ^^,

      Delete
  3. Samalah kita. Saya suka beli buku nota banyak2 tapi tak guna habis pun ^^ hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...mmg pun tp bla beli bku baru smngt nk wt nota kan..klau guna bku lma xda mood dh hehehe :)

      Delete
  4. zera suka yg pink2 n gegerl2 siket pastu sayang na tulis. buruk prangai kan. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sya pun suka mcm zera...tp nk seb bajet td..sbb kita pkai duit cndri hehe :)

      #klau mak ada konpom sya ambek dh ^^,

      Delete
  5. kita pon cam awak! hihihi suka nau shopping benda alah cam tu...pegi kedai buku cam pegi kedai emas la...:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..xsah klau xmembeli kan klau p kedai :)

      Delete
  6. amboi byknya buku nota.hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah je, stiap sub 1 bku hehe :)

      Delete
  7. belajar rerajin ye dik.. insyaallah blh jadi org berguna..:)

    ReplyDelete
  8. ajak ayh p beli buku? huhu, mesti ank mnja ni, kalau kakcik ajk la, msti abh cakap.. "hg p beli sndiri la, cuba la belajar berdikari sikit, ni x ad keja lain la, kalau ajk abh tu msti amex bku bnyk sikit, hala kan, abh yg bayaq kan" huhu, org baru nk mnaja2 ngn abh, dia wat cam tu plk, huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..xla manja sgt pun, ayah sya sakit, so sya yg drive, bwa ayh jln2 :)

      Delete
  9. wahhh. bagusnya beli buku. kiwi pakai kertas kajang je salin nota. sebab guna sistem filing..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...kdg2 klau lupa wak bku p kuliah, krts kjang la jwbnya :)

      Delete
  10. bagus! semangat itu yg kita nakkan! good luck! heeee ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. trima kasih ^^, doakn sya sama :)

      Delete